Vânători Neamț, la povești cu titanii

Într-o poieniță ascunsă zace un micuț cătun uitat de toți oamenii de pe fața pământului, însă unic în felul lui. Sătenii din Vânători Neamț s-au încumetat și s-au încrezut în soarta unor zimbri care păreau de mult uitați pe aceste meleaguri. Aceste ființe magestice sunt dovada vie că în trupul unor bestii zace suflete plăpânde și bune. Terenul împădurit și verde le este casă acestor ființe odinioară regale. Acest teren parcă rupt din basmele slavone, cu cer senin și liniștit unde nici vântul nu deranjeză acești stejari și brazi este locul ideal pentru acești micuți leneși ai neștiutului. Deși ar putea doborâ fără nici-o problemă un stejar doar pentru că pot ei erau despărțiți de privirile curioase ale oamenilor doar printr-un gărduleț micuț și firav de sârmă.

Doar atât, o biată pânză de metal fină mă ținea să nu îi îmbrățișez pe acești cărăuși păroși. În această rezervație naturală zimbrii sunt în largul lor, au în voia lor cât teren cuprind cu ochii lor imenși și negri. Mă apropi sperios de gardul ăsta plăpând, totul e nou pentru mine. Am văzut în imagini zimbri, însă odată sosit în fața faptului împlinit parcă nici n-aș fi știut de ei până acum. Se unduie greoi și foarte încet. Mișcările mele robotice nici nu sunt băgate în seamă de ei. Alphaul turmei nefiind impresionat de nimic doarmea pe burtă gonind musculițele de pe a lui blană cu sunetele lui monstruase.

Mezinul de cealaltă parte alerga când la hambar, când în țarc. Avea energie, însă soarele era istovitor pentru el și prefera să se ascundă de el. Poate el a fost cel care a îndoit singurul stâlp de beton care acum se pleca în fața florilor. Poate e el mezinul acestei turme, însă tot o bestie de sute de kilograme rămâne. Nu te poți aștepta ca totul să rămână nemișcat în fața ta atunci când ai o jumătate de tonă de curaj și forță. La prima vedere acești monștrii îmblânziți cer o încătușare riguroasă. Numai că nu este neapărat adevărat.

Dacă v-a plăcut acest material și simțiți nevoia de a împărtăși povestea cu familia și prietenii eu n-am să vă opresc. Chiar am să vă susțin să vedeți și imaginile din moldova. Iar dacă energia tot mai este în sufletul vostru vă invit să susțineți proiectul artistic pe contul de Patreon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×